19 dec. 2006

Tabelul Clasei XI-C in Excel
Acesta este tabelul clasei XI-C de la C.Brancusi.
In ultima coloana pentru socotirea mediei generale ii cu formula aplicata de la butonul cu sageata de langa sigma. (Click pe prima celula -> Click sageata de langa sigma -> Medie -> Enter -> tragem peste toata coloana in jos mouse-ul) . Dupa ce am calculat toate mediile si le-am transformat in numere zecimale (tot cu o optiune din Excel), putem calcula si maximele mediilor. Dupa acestea putem salva documentul in memoria calculatorului prin "Save/Save as...".

15 dec. 2006

Crearea unui tabel in Excel EXCEL este un pachet de programe, care serveste pentru prelucrarea datelor organizate în formã de tabel.
Introducerea unei formule.
1. Selectãm celula.
2. Tastãm fomula (Ex:Daca vrem sa socotim varsta unei persoane, trebuie sa trecem aceasta formula :=trunc((today()-C2)/365) in celula care vrem sa o socotim. La fel se poate calcula si media generala cu formula :=(E1+F1)/2 .
3. Efectuãm clic pe butonul de confirmare.Rezultatul acestui calcul este trecut în celula selectatã.
În urma efectuãrii unei formule pot apãrea o multime de semne ###.Acest semn este indicatorul depãsirii de celulã, el neavînd semnificatia vreunei erori.
Schimbarea fonturilor.
1. Selectati celula sau domeniul.
2. Efectuati clic pe butonul· din dreapta casetei Font din bara de instrumente.Apare o listã a fonturilor instalate în Windows.
3. Reglati bara de defilare pentru a vedea mai multe nume de fonturi.
4. Efectuati clic pe numele fontului dorit si închideti caseta Font.

13 dec. 2006

Cele 3 Dorinte ale mele...
1. intelepciune
2. sanatate
3. Bani
Problema icoanelor din scoli
Zilele acestea atentia multor români este îndreptată către noua controversă iscată de o mână de asociatii obscure, aceleasi care se erijează întotdeauna în "societatea civilă".Controversa cu pricina, prin care aceste "voci" cer eliminarea icoanelor din scoli, a pornit aparent de la un oarecare Moise Emil, profesor de filosofie din Buzău, individ care si-a făcut un scop în viată din lupta împotriva icoanelor, el trimitând în ultimii trei ani numeroase petitii în acest sens. A încercat întâi la Ministerul Educatiei, unde nu a găsit nici un sprijin pentru aberanta lui cerere. S-a îndreptat apoi către cultele neoprotestante, mizând pe învătătura religioasă iconoclastă a acestora. Acestea au refuzat însă să-l sustină, având destulă maturitate pentru a întelege semnificatia si implicatiile gestului de a scoate icoanele din scoli. Suntem oameni si chiar daca suntem diferiti, chiar daca avem idealuri diferite, chiar daca avem credinte diferite: trebuie sa traim armonios, in pace, in intelegere. Asa ne demonstram cerdinta nu batand cu pumnul in masa. Astept parerile voastre !!!

Super-computerul

Japonia vrea sa detina cel mai rapid super computer Japonia a decis sa doboare recordul detinut in prezent de IBM in materie de cel mai rapid supercomputer. Ministrul Educatiei, Culturii, Sportului Stiintei
si Tehnologiei din Japonia a declarat ca supercomputerul care va pune capat suprematiei IBM in domeniu va avea o viteza de 10 petaflops. La ora actuala cel mai rapid supercomputer din lume IBM Blue Gene /L, construit de IBM si guvernul USA are o viteza de 136,8 teraflops. Investitiile in acest proiect vor atinge o suma estimata intre 716 si 895 milioane USD in anul 2010, atunci cand proiectul va fi finalizat. Supercomputerul japonez Earth Simulator a detinut recordul de cel mai rapid sistem de calcul pana anul trecut in septembrie, cand a fost detronat de IBM. Si Statele Unite pregatesc pentru 2010 un supercomputer cu viteza de ordinul petaflopilor. Aceste suprcomputere sunt folosite in cercetare si la descoperirea de medicamente, simularea formarii galaxiilor si in prognoze meteorologice. La ultimul top publicat de TOP500 List of Supercomputers, IBM detinea 6 pozitii din Top 10, iar 51% dintre supercomputerele din lista erau produse de Big Blue. Pe locul 2 s-a plasat HP cu o cota de 13,3%.

21 nov. 2006

Montarea procesorului si a cooler-ului
Vom face mai intai aceasta operatiune din comoditate, fiind mult mai usor de lucrat cu placa de baza pe masa, decat montata in carcasa. Procesorul se monteazain soclul aferent de tip Zero Insertion Force, dupa eliberarea parghiei metalice laterale. Procesorul, fie celeron sau Athlon, intra lejer daca tinem cont de "cheia" ce indica primul sau pin; in caz contrar trebuie verificata starea de verticalitate a pinilor si daca amplasarea corespunde cu cheia. Coborarea parghiei se face in timp ce procesorul este tinut cu doua degete, pentru a impiedica iesirea lui din soclu. dupa solidizarea procesorului in socket trecem la "ungerea" lui cu pasta termica siliconica livrata impreuna cu cooler-ul, pentru a permite un transfer termic maxim intre procesor si rediator. Dozarea este esentiala: prea multa pasta sufoca procesorul si scade rata transferului, prea putina face sa apara o patura de aer intre radiator si procesor, iar racirea nu se mai face eficient. Cantitatea ideala este o picatura care va fi apoi uniform intinsa pe toata suprafata procesorului sau a cooler-ului cu o bucatica de hartie. Cooler-ul se monteaza peste procesor, tinand cont de tipul de prindere utilizat. In cazul socket-ului 478, pentru intel, ghearele de prindere se vor introduce in retainer-ul procesorului si apoi vom deplasa parghia de siguranta in pozitie orizontala. Pentru socket-ul 462, pentru AMD, sistemul de prindere are dua cleme laterale ce se prind de soclul procesorului prin simpla apasare cu mana, dar atentie la degajarea existenta pe radiator care indica sensul de montare. Acest lucru este de maxima importanta, pentru ca montarea necorespunzatoare a cooler-ului poate duce la "prajirea" procesorului. totusi, producatorii de placi de baza, precauti, au introdus ca masura de siguranta, protectia la supraincalzire a procesorului.